בית-הספר למשפטים של אוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק, איפשר לסטודנטים לדחות את מבחני הסמסטר, אם הם מרגישים שחוו טראומה כתוצאה מהחלטת חבר-המושבעים לאחרונה שלא להעמיד לדין את השוטרים שהרגו אזרחים אפרו-אמריקאיים לא חמושים בניו-יורק ובמיזורי. אומנם כל בקשה לדחייה בנימוק כזה נבחנה בנפרד, אך עד כה כל הבקשות אושרו. חברי הסגל ציינו כי הם אינם זוכרים מקרה דומה בו בית-הספר למשפטים הציע לתלמידיו דחייה בשל אירוע ציבורי טעון. דקן בית-הספר הצדיק את ההחלטה באומרו כי החלטת חבר-המושבעים גרמה לזעזוע באמון ובהגינות שיטת המושבעים הנהוגה בארצות-הברית ואף באמון מערכת המשפט בכללותה. בנוסף ציין כי לחלק ניכר מהסטודנטים במשפטים ובייחוד לסטודנטים בעלי צבע עור כהה, שרשרת האירועים חדרה עמוק יותר בכך שהיא איימה על התחושה שהחוק מהווה עמוד תווך בהגנה על תקינות ההליך, ההגינות והשוויון.
בית-המשפט המחוזי לערעורים בקליפורניה, ארצות-הברית, פסל חוק לפיו יש לקחת דגימת DNA מכל מי שנעצר בחשד לביצוע עבירה. המקרה הוחזר מבית-המשפט העליון של קליפורניה, שהורה לאשר את החוק בעקבות החלטת בית-המשפט העליון האמריקאי בעניין Maryland v. King. לפי החוק, על הדגימה להילקח בהקדם האפשרי, אף בטרם מעצר או הגשת כתב-אישום. בית-המשפט קבע שלקיחת הדגימה היא בלתי-סבירה בשלב כה מוקדם מטעמי פרטיות, בייחוד במקרים בהם ישוחרר החשוד והדגימה תישאר במאגר, ואז הפגיעה בזכותו תחריף. לבסוף, קבע בית-המשפט בקליפורניה שהחוק מפר את חוקת המדינה לעניין חיפוש והחזקה סבירים, המחמירה עוד יותר מהתיקון הרביעי לחוקת ארצות-הברית. החלטה זו עומדת בסתירה לפסיקה קודמת של בית-המשפט האמריקאי לערעורים של המחוז התשיעי, שקבע כי החוק חוקתי.
בית-המשפט לערעורים של המחוז הראשון בארצות-הברית הפך את החלטת בית-המשפט קמא, ודחה את בקשתה של אסירה למימון של ניתוח לשינוי מין. האסירה, שנולדה כגבר וכיום מזדהה כאישה, טענה כי מניעת הניתוח פוגעת בזכותה להגנה מפני עונש אכזרי ובלתי רגיל ולכן מנוגדת לתיקון השמיני לחוקה האמריקאית. בית-המשפט קבע כי לא מדובר בפגיעה בזכותה של האסירה מאחר שמוענקים לה טיפול בהורמונים, טיפול פסיכולוגי וכן האפשרות ללבוש בגדי נשים.
מדיניות הפרטיות של אפליקציית Uber מעוררת לאחרונה הדים, ומעלה חשש מפני פגיעה בפרטיות משתמשיה, לאור הניסוחים העמומים המופיעים בה, המקנים לחברה לגיטימציה חוקית למעקב וגישה למידע האישי של משתמשיה בכל זמן נתון. כך, למשל, האפליקציה מאפשרת לעשות שימוש במידע על אודות מיקום המשתמש "למגוון רחב של מטרות, ביניהן גם למטרות עסקיות כלליות", וכן מאפשרת "הפסקת פעילות משתמש הנחזית להיות בלתי חוקית או שאינה אתית". טענות אלה נשמעות בעקבות מספר מקרים בחודש שעבר שבהם נעשה שימוש בנתוני מיקום של משתמשים ללא ידיעתם ובעת שהאפליקציה הייתה כבויה במכשירם.
המקרה הראשון של עבירות מילת נשים שהגיע לבית-המשפט במצרים הסתיים בזיכוי. במקרה הנדון הועמדו לדין אביה של נערה בת 13, שמתה בעת ביצוע ההליך כתוצאה מתגובה אלרגית, והרופא שביצע את ההליך לבקשתו של האב. מדובר במקרה היחיד שהגיע לבית-המשפט מאז שנת 2008, עת תוקן החוק האוסר מילת נשים באופן מוחלט. על-אף האיסור בחוק, ההליך ממשיך להתבצע במרפאות פרטיות, עקב אי-אכיפה מצד הרשויות אשר רואות במילת נשים כעניין משפחתי פרטי. לפי סקר שנערך במצרים בשנת 2008, 91% מהנשים בגילאים 15–49 נימולו.
השתתפו בהכנת הסקירה: נל בן-עמי, ליאור גולדווסר, אבישג סלומון, יהונתן סמט, מיכל פינקלשטיין ונועם רובינשטיין.
ערכה: ירדן שניאור.
